top of page
20211026_154824.jpg

NORGÅRDEN och
JORDAD HAND

Norgården är en gård som efter att ha stått tom under flera år nu äntligen börjar få liv igen. Vi är flera aktörer som odlar och är verksamma här. Tillsammans har vi startat en förening för att främja gårdens utveckling och införliva alla de drömmar vi har om den här platsen. Förhoppningarna är att Norgården kommer bli en hub för matkultur och hållbarhet på Hisingen.

Om mig

Jag som har odlingen Jordad Hand heter Nina Wängberg och arrenderar sedan 2021 gården Norgården i Skogome, på Hisingen.
Jag är uppväxt i Göteborg och har bott i lägenhet i hela mitt liv så det här med hus, gård och odlingar är egentligen rätt nytt - men häftigt!
Jag hade länge varit en entusiastisk balkongodlare, där jag odlade gurkor, tomater, paprika, physalis, melon, kryddor och en del annat, men det satt djupt inne att den här odlarglädjen kunde bli något mer.
Efter en period av att inte känna att mitt yrkesliv var riktigt rätt hittade jag möjligheten att börja arrendera mark från Göteborg Stad ute i Skogome och så föddes Jordad Hand 2020.
Efter ett år med att ha odlat på en testbädd kom möjligheten om att få ansöka om att arrendera Norgården som vid det laget stått tomt i flera år - och på den vägen är det!

  • Facebook
  • Instagram
DJI_0138.JPG

Odlingen i augusti 2022

20210809_155923.jpg
bottom of page